Blog i zarada

Što je to uopće blog? Definicija kaže da je to oblik objavljivanja informacija i članaka na internetu, u formi neke vrsteblog internetskog dnevnika. Blog se može smatrati i web stranicom na kojem autor piše svoja razmišljanja, daje savjete o nekoj temi, komentira neke događaje i slično.

Kako izraditi blog?
Blog se danas može izraditi praktički besplatno ali ako želite neku ozbiljniju i profesionalniju verziju, tada je neophodno i uložiti nešto novca u to. Prvo što morate bloger.hruraditi je izabrati svoju temu za blog. Nakon toga, izrada bloga je jednostavan proces čak i za one koji nisu napredni korisnici računala i interneta. Jednostavno, kliknite na jednu od ove dvije preporučene web stranice i sa nekoliko brzih poteza, vaš blog može biti gotov u od 10 minuta: Bloger.hr ili Blog.hr.

O čemu pisati na blogu?
Možete pisati o bilo čemu ali najbolje je da izaberete neku temu o kojoj ste stručni za pisanje (možete pisati stručne članke i davati savjete) ili neku temu koja vas fascinira, freelance-pisacraduje i nešto što volite, recimo tema putovanja ili neki sport. Najčešće teme za pisanje su: financije, zdravlje, sport, kućni ljubimici, automobili, film, politika…U svakom slučaju, što god da odaberete kao temu, budite autentični i prepoznatljivi, unesite nešto svoje, nešto što će vaš blog odvajati od masu drugih sadržaja na netu.

Kako zarađivati od bloga?
Od bloga se može zarađivati na nekoliko načina ali prvo morate imati kvalitetan i blog i zaradaoriginalan sadržaj koji će privući posjetitelje i čitaoce na vaše stranice. To znači dovesti promet na blog. Međutim, čak ni to samo po sebi nije dovoljno za zaradu, ali je važan i ključan preduvjet. Možete biti profesionalan bloger, ako ste toliko kvalitetni i sposobni, pa će vas razne firme zapošljavati odnosno unajmljivati da pišete o njihovim proizvodima i uslugama. Zatim, možete zarađivati oglašavanjem, recimo postavljanjem Google AdSense oglasa na vaš blog. Plaćeni ste za svaki klik na postavljeni AdSenseoglas na vašoj stranici a koliki je taj iznos ovisi o temi i popularnosti vašeg bloga. Ako imate neke vlastite proizvode ili ako ste uključeni u jedan od affiliate programa, tada možete oglašavati te proizvode i usluge. Ova vrsta marketinga je danas dosta popularna i vrlo ju je lako započeti, samo se trebate uključiti u neki od ponuđenih partnerskih programa. Ja preporučujem oglašavanje putem Future Adpro kompanije, koja vam osim usluge oglašavanja pruža i mogućnost ostvarenja značajne internet zarade.

blog i zaradaU svakom slučaju, blog i zarada je moguća kombinacija ali morate imati nešto što će privući vaše posjetitelje, čitaoce ili kupce. Pisanje blogova može biti zabavna i uzbudljiva avantura i pri tome je važno da se ne fokusirate odmah na zaradu već da uživate u pisanju a nakon nekog vremena, zarada će doći sama po sebi.

 

 

 

 

Ovaj unos je objavljen u Blog. Bookmarkirajte stalnu vezu.