Društvene mreže

Društvene mrežePo definiciji, društvene mreže su internetske platforme za međusobno povezivanje korisnika. U početku su one uglavnom bile sinonim za zabavu i virtualno druženje a danas su postale centar za informiranje, komunikaciju ali i za biznis. I to značajan biznis pa se kompanije iz tog sektora natječu da privuku što više korisnika a time i kupaca. Htjeli mi to priznati ili ne, društvene mreže su se uvukle u naše živote i postale dio naše svakodnevnice.

Jedna od najpopularnijih društvenihFacebook logo mreža je svima poznati Facebook, osnovan 2004. godine kao lokalna mreža za studente Harvarda a danas je postala svjetska mreža broj jedan sa oko 1,6 milijardi korisnika. Facebook, pojednostavljeno, daje mogućnost svojim korisnicima da izrade svoje profile, šalju poruke i komuniciraju sa svojim prijateljima i rodbinom te spremaju svoje slike i video zapise.

Među pvih 10 najpopularnijih mreža nalaze se i nama još dobro poznati YouTube pa zatim Instagram, Tumbir,  Pinterest, Twiter itd.

Iako je Facebook prvi po broju korisnika, njegov imidž ne odgovara u potpunosti mlađim dobnim skupinama koji preferiraju mreže u kojima mogu brzo dijeliti video i audio sadržaje te fotografije. Tu je prije svih YouTube, mreža za dijeljenje video Networkingzapisa i sinonim za video te najveći pretraživač nakon Googlea. U tijeku jednog mjeseca se na ovom kanalu pregleda oko 6 milijardi sati video sadržaja. Nevjerojatno!

Nakon YouTuba tu je i Instagram, mreža za objavljivanje fotografija koja je u kratkom vremenu stekla veliki broj korisnika (oko 400 milijuna). Iako je nestala nakon popularnog Twittera, premašila ga je po broju korisnika. Pinterest je mreža u kojoj korisnici dodaju interesantne sadržaje koje su pronašli na internetu a najčešće su to slike. Pinterest funkcionira kao oglasna vritualna ploča gdje se tzv. pribadačama (eng. pins) dodaju sadržaji.

Društvene mreže a tu prvenstveno mislim na Facebook, zarađuju veliki novac oglašavanjem. To su vam oni mali oglasi koji se nalaze na desnoj strani vašeg Facebook zaslona.

FutureNetA da li ste znali da postoji društvena mreža koja ne zarađuje na svojim korisnicima već ih plaća za njihove svakodnevne aktivnosti na mreži? Takva društvena mreža je FutureNet. Tu možete dijeliti sadržaje, ostaviti like ili komentar te postaviti sliku ili video. Sve se to računa u vašu aktivnost a što je najbolje u tu aktivnost se broji i chatanje. FutureNet je dakle puno više od društvene mreže. To je ujedno i izvrsna poslovna prilika za zaradu  jer FutureNet dijeli svoje prihode sa svim svojim članovima i korisnicima. Više detalja o ovoj društvenoj mreži možete saznati na ovom LINKU.

želim doznati više o internet biznisu

Ovaj unos je objavljen u Blog. Bookmarkirajte stalnu vezu.